Tjäna pengar - inlägget innehåller annonslänkar för binero och adrecord.  TJÄNA PENGAR PÅ DIN HEMSIDA OCH BLOGG


  I detta inlägg lägger jag fokus på hur man kan tjäna pengar på sin hemsida eller blogg. Kanske har du en blogg redan idag eller så kanske du funderar på att börja blogga eller starta en informationshemsida för att få möjlighet att inspirera andra.

  Men vi börjar från början.

  Blogg och hemsida hos WordPress

  Det finns en mängd bloggportaler som man kan börja blogga på. Men om man har hyfsat bra datorkunskaper eller är bra på att googla sig fram, förespråkar jag att man äger sin egen domän (via binero) och sin egen blogg (via wordpress). Det här inlägget utgår ifrån det. Om du väljer en annan lösning kan du hoppa över till stycket som handlar om hur du tjänar pengar, längre ner på sidan.

  Hur kommer man igång med WordPress?

  1) Skaffa en domän

  En domän är namnet på din webbadress/din hemsida. Mitt domän är www.ekonomispecialisten.se. Ett domän skaffar du dig hos en domänhanterare. Jag använder mig av Binero, där har jag mina domän samt mitt mailkonto via deras webbhotellspaket. Jag har alltid fått bra hjälp av deras support när något strulat. Kika in på Bineros hemsida för mer info.

  Domän hos binero

  2) Skaffa WordPress

  Här är det wordpress.org som gäller och det är ett gratis verktyg. Att installera WordPress via Binero är enkelt, då du via binero har en one-klick installation (det krävs dock att du har deras webbhotellpaket). Hos binero kan du läsa mer samt få info om hur du går tillväga.

  3) Bygg upp din hemsida

  Sen är det dags att bygga upp hemsidan genom att välj designtema. Det finns gratisteman samt teman som du köper. Därefter kan du börja fylla sidan med innehåll. Tänk på att se till att ditt innehåll är SEO vänligt. Med SEO menar man att sidan är sökoptimerad (gillas av google). För att lyckas med det finns det bra tillägg som du kan använda dig av inne i wordpress, nämligen Yoast.

  Klart!

  Börja tjäna pengar

  När du gjort ovanstående är det dags att börja tjäna pengarna. Hur gör man för att tjäna pengar på sin blogg eller hemsida? Jo du använder dig av relevant annonsering. Viktigt här att annonseringen är något som passar in på din sida och tillför ett värde för dina läsare. Driver du en blogg om bakning kanske du inte skall göra reklam för tex kattmat. Istället skall du använda annonser i dina vanliga texter på bloggen eller hemsidan. Driver du tex en blogg där du skriver om bakning , kanske något av inläggen handlar om vilka hushållsmaskiner just du använder eller önskar att du hade. Detta inspirerar dina läsarna och någon av dina läsare vill då också införskaffa samma maskin.

  Affiliatenätverk

  För att tjäna pengar på inlägget ovan där du tipsar om hushållsmaksiner, använder du dig av något som heter affiliatelänkar. Bakom varje länk lägger du in en spårningslänk. Spårningslänken registrerar sedan om din besökare gör ett köp via ett företags hemsida/webbutik. När detta sker får du provision på köpet som tack för att du har rekommenderat produkten till dina läsare För att kunna börja använda dig av denna typ av marknadsföring, som kallas för affiliateannonser, så skall du registrera dig på olika affiliatenätverk. Varje nätverk har sedan samlat flera olika företag inom olika nischer.  Själv föredrar jag Adrecord  &  Adtraction, dels för att de har bäst utbud för mig, samt mest användarvänliga kontrollpaneler.

  Marknadsföringslagen

  Men glöm inte att bara rekommendera produkter/tjänster som du själv använder eller som du tror dina läsare kan ha nytta av. Spamma inte dina inlägg med en massa affilliatelänkar.

  När du skriver ett inlägg där du använder dig av annonser så måste du följa marknadsföringslagen, du måste i början av inlägget visa att inlägget innehåller annonslänkar.

  LYCKA TILL! Kontakta mig om du behöver hjälp.