Ekonomispecialisten

Ekonomitips


Sidan innehåller adlinks.

Spara i aktier och fonder

Avanza
Att spara i aktier och fonder gör du lättast via ett investeringssparkonto (ISK). Jag har valt att samla vår familjs långsiktiga sparande hos Avanza . På deras hemsida kan du även läsa om villkoren för ett ISK konto mm. Det är lätt att komma igång med ett sparandet och du kan sedan enkelt göra dina affärer via mobilen. Här öppnar du ett konto hos Avanza. Ladda gärna hem min guide "öppna ett ISK hos Avanza".

Få tillbaka pengar när du handlar

Återbäringssidor
När jag då och då handlar online ser jag alltid till att registrera mina köp via en cashbacksida/återbäringssida, vilket innebär att jag får tillbaka en viss procent på mina köp i riktiga pengar. Själv använder jag mig främst av:
Refunder (när du gör ett köp via refunder för minst 100kr via denna länk får både du och jag 50 kr var)
Mybonus

Bonuskort
Har du några butiker du ofta handlar i eller andra återkommande köp. Se till att skaffa bonuskort hos dessa (nuförtiden behöver man sällan själva kortet det räcker oftast med att uppge personnr). Själv har jag ICAs bonuskort, eftersom det är där jag gör majoriteten av våra matinköp. Tack vare bonuskortet får jag tillbaka en liten summa varje månad plus extra erbjudanden.

Kreditkort
Att handla på kredit skall ske med försiktighet, men har du koll på din ekonomi finns det många bra kreditkort som ger tillbaka bonus i någon form.
Mer info kommer...

Kunskap
Mer info kommer...

  • Böcker 
  • Tidningar
  • Poddar