Passiva inkomster - sidan innehåller affiliatelänkar från Avanza, Brocc, Lendify & Snappcar.  PASSIVA INKOMSTER


  När man pratar om passiva inkomster är det motsatsen till vanligt lönearbete där man får betalt per timme. En passiv inkomst innebär att det kan komma in pengar även när du sover.  Sen kanske många tror att passiv inkomst helt enkelt innebär att pengarna bara trillar in utan insats, men så är det inte. En passiv inkomst för mig innebär att man gör någon form av insats i tid och ev pengar idag för att sedan inbringa inkomster utan någon större aktiv arbetsinsats i framtiden.  Nedan hittar du några exempel på passiva inkomster.

  Tips på passiva inkomster:

  1) Aktieutdelning

  Den vanligaste passiva inkomsten är nog aktieutdelning. Det innebär att du köper aktier som ger utdelning. Jag har skrivit ett eget inlägg om hur du börjar spara i aktier. På Avanza kan du läsa mer om just utdelningsaktier. Många kallar detta att bygga sig en pengamaskin.

  2) Bildbyrå

  Gillar du att fota kan du lägga upp dina foton på en bildbyråsajt och sälja dina bilder.

  3) Investera i fastigheter

  Många drömmer nog om att investera i fastigheter och kanske ha en hyresfastighet som genererar passiva inkomster. Dock är detta oftast förknippat med höga investeringskostnader. Men det finns alternativ tex Kameo, där investerar  du i fastigheter via lån.  

  4) Låna ut pengar

  Här finns det två aktörer Lendify och Brocc. Båda erbjuder tjänsten att privatpersoner kan låna ut pengar till andra privatpersoner och därmed få ränta på de utlånade pengar.

  5) Sparkonto med ränta

  Vill du inte spara i aktier se åtminstone till att du har ränta på sparkontot. Läs gärna mer i inlägget sparkonto som jag skrivit. 

  6) Starta webbutik och sälj dropshippingprodukter

  Ett alternativ till om du vill starta en webbutik är att sälja dropshippingpodukter. Du blir återförsäljare men mot en kostnad per såld produkt så slipper du köpa in lager och hantera frakt mm, detta sköts av återförsäljaren själv eller via ett dropshippingföretag.

  7) Starta en webbutik och sälj nedladdningsbara produkter

  Genom att bygga upp en hemsida som endast säljer nedladdningsbara produkter blir webbutiken ganska självgående. Exempel på nedladdningsbara produkter är e-böcker, webkurser, guider, låtar, bilder mm.

  8) Tjäna pengar på automater

  Här finns det mängder av olika automater som kan placeras ut på lämpligt ställe. Tex åkattraktion för barn, tuggummiautomat, godisautomat mm.

  9) Tjäna pengar på din blogg/hemsida

  Det här är till för dig som kanske bloggar eller har en nischad hemsida inom ett specifikt ämne. Då kan du nämligen ansöka till olika affiliatenätverk och tjäna pengar på att marknadsföra andra företags produkter och tjänster på din sida. Jag har skrivit mer om detta i inlägget tjäna pengar på din blogg/hemsida.

  10) Uthyrning av bil

  Har du en bil som inte används dagligen finns tjänsten Snappcar. Här kan du hyra ut din bil när den inte används.

  11) Uthyrning del av boende

  Beroende på hur du bor idag kan du kanske hyra ut ett rum i ditt boende eller hyra ut en ev gäststuga/ett attefallshus. Det kanske till och med kan vara lönsamt att bygga om delar av ditt boende till uthyrningsmöjlighet. Har du en stor villa med källare kan en del av källaren kanske byggas om till uthyrningslägenhet. Allt beroende på hur och var du bor.

  12) Uthyrning prylar

  Hyr ut prylar som du äger men som inte alltid används. Har du en husvagn som du bara använder några veckor per år, varför inte hyra ut den och tjäna pengar på den när du ändå inte använder den. Här finns tex Hygglo och Blocket som marknadsföringsplats. Tänk på att ha rätt försäkring.

  13) Skriva en bok

  Skriv om något som intresserar dig. Tar mycket tid innan det är klart men det kanske blir årets succébok.


  Viktigt att tillägga är att vissa av ovanstående passiva inkomster kan innebära en risk och pengar kan förloras. Glöm heller inte att kolla upp vilka ev regler som gäller för just dig och ditt uppbyggande av passiva inkomster.