Tips på hur du ökar intäkterna

Öka intäkterna - sidan innehåller annonslänkar för  Adrecord & TradeDoubler.ÖKA INTÄKTERNA


För att få koll på din ekonomi är det bra att göra en  budget. Då får du en bra överblick över dina intäkter och kostnader. Lättast att påverkar är oftast kostnaderna. Genom att ta bort onödiga kostnader eller justera vissa kostnader kan du enkelt få en bättre ekonomi. Men när man har gjort det och inte kan påverka kostnaderna mer, då är det dags för nästa steg. Nämligen att öka intäkterna, samt att försöka hitta fler ben att stå på än lönen från arbete. Förslagen nedan bygger på att du inte skall behöva lägga in några extra pengar för att kunna öka dina intäkter. Alla förslag passar inte alla men du kanske hittar något som passar dig.

1) Starta eget

Beroende på vilken bransch du jobbar inom, kan starta eget företag som konsult, vara ett väldigt bra alternativ på hur du kan öka intäkterna. Som konsult fakturerar du oftast per timme. Fakturerar du 600 kr/timme och därefter räknar baklänges med sånt som måste betalas varje månad (arbetsgivaravgifter, semesterlön, tjänstepension, försäkringar, förbrukningsmaterial mm) så kan du mycket väl hamna på en timpeng på ca 350 som du kan ta ut i lön (innan skatt). Förmodligen betydligt bättre än vad du har i timlön på ditt jobb idag. Som konsult kanske du dock inte har 100% beläggning varje månad. Men då kanske man kan vända det till att jobba mindre men fortfarande behålla likvärdig lön. Mer information om hur du startar eget företag mm hittar du på Verksamt, en sidan som är ett samarbete mellan Skatteverket och Bolagsverket.

Det handlar dock också om att hålla nere kostnaderna i sitt företag och inte börja unna sig förmånsbil, flashigt kontor mm. På tidningen Driva-eget´s hemsida finns det en mängd kalkyler som du kan använda dig av för att räkna ut hur mycket du måste fakturerar för att få en viss lön mm. 

2) Tjäna pengar på din blogg eller hemsida

Bloggar du, driver du en informationshemsida eller funderar du på att börja göra det? Då kommer här ett tips på hur du kan tjäna pengar på din hemsida genom att lägga in relevanta annonser på din blogg/hemsida. Du kanske har ett stort intresse och det är bakning, du vill starta en blogg för att visa dina kreationer samt inspirera andra. På bloggen skriver du tex ett inlägg om vilka hushållsmaskiner du använder, vilket gör läsarna nyfikna och någon av dina läsare vill också införskaffa samma maskin. Det du gör är helt enkelt att du länkar till de produkter du använder. Bakom varje länk lägger du in en spårningslänk. Spårningslänken registrerar sedan om din besökare gör ett köp via ett företags hemsida/webbutik. När detta sker får du provision på köpet som tack för att du har rekommenderat produkten till dina läsare För att kunna börja använda dig av denna typ av marknadsföring, som kallas för affiliateannonser, så skall du registrera dig på olika affiliatenätverk. Varje nätverk har sedan samlat flera olika företag inom olika nischer.

Själv har jag registrerat mig på följande affiliatenätverk
- Adrecord
- Adtraction
- Tradedoubler

Där jag tycker Adrecord och Adtraction har bäst utbud för mig, samt mest användarvänliga kontrollpaneler. En viktig aspekt i det hela, rekommendera bara produkter/tjänster som du själv använder eller som du tror dina läsare kan ha nytta av.

3) Undersökningspaneler

Att registrera sig på olika undersökningspaneler kan ge ett extra tillskott i plånboken. Många undersökningar byter dock intjänade poäng mot presentkort. Men det finns dom som byter poäng mot pengar, där Nordicpanel är ett exempel. Enligt deras sida så tar en undersökning ca 5-10 minuter och den ger ungefär lika många kronor som minuter. Det är kanske inte den bästa timpenningen. Men kan kanske vara lämpligt om du är sjukskriven och inte kan jobba. Eller om du pendlar och har dötid som inte kan användas till något annat. Tänk många bäckar små. 

4) Hobby

Du har kanske en hobby som du kan tjäna pengar på. Du kanske gillar att tillverka saker tex göra smycken, virka, sticka, rita mm. Eller så kanske du har ett stort intresse av bakning. Saker som du redan tillverkar kan du sedan sälja via köp-och sälj sidor på FB, sälja på marknader eller så kan du starta en enkel webbutik via Tictail. Vad som gäller kring intäkter från Hobby, kan du läsa mer om på skatteverkets hemsida. 

5) Hyra ut

Många av oss har saker som vi bara använder då och då, varför inte hyra ut dessa prylar när dom inte används. Hyra ut kan du göra via köp- och säljsidor på facebook eller varför inte testa Hygglo. Du kanske bor stort och har möjlighet att hyra ut en del av din bostad. Tänk stort och testa dig fram. Mer info hittar du på skatteverkets hemsida.


Leave a Comment: