EXCELMALLAR


  Få koll på ekonomin med excelmallar. För att hålla koll på min familjs ekonomi utgår jag från en budget. Vår budget är en samling av flera olika excelmallar.  Budget uppdaterar jag löpande varje månad. Vår budget ger oss en bra överblick över vår privatekonomi som helhet.  

  Våra excelmallar

  Vår budgetmall är en stor budget som innehåller olika flikar med olika excelmallar beroende på vad vi vill ha koll på, Den innehåller tex följande mallar:

  1. Den vanliga budgeten.
   Här fyller vi i våra intäkter, våra kostnader och vårt sparande per månad. Detta är grunden i för vår ekonomi.
  2. En balansräkning.
   Här fyller vi i våra tillgångar och våra skulder, vilket ger oss en bra överblick över hur vår ekonomi ser ut som helhet.
  3. Vårt aktieinnehav.
   Här fyller vi i vilka aktier vi har, värdet på dom och förväntad utdelning.
  4. Framtida avkastning.
   I denna mall får jag fram hur vårt framtida sparande förväntas utvecklas.
  5. Prylförsäljning.
   Här fyller jag i vad jag säljer, datum och försäljningspris. Kul att hålla koll på.
  6. Renoveringar.
   På denna sida fyller jag i kostnader för all renovering på vårt hus.

  Vill du också skall få stenkoll på din privatekonomi kan jag tipsa sidan excelmallar, som du hittar här.  På sidan har jag samlat flera olika mallar som jag har skapat och som jag tror att du kan ha nytta av för att hålla koll. Nedan ser du ett urval av de mallar som finns för nedladdning. Här kan du även ladda ner en gratis budgetmall. Det finns även ett budgetpaket för dig som är företagare. Budgetpaketet innehåller en resultatbudget och en likviditetsbudget, samt ett flertal instruktioner.  För fler mallar för företagare kika in på sidan Budgetspecialisten.

  Mall för att räkna på dina lån
  Budgetmall för privatekonomi
  Mall för aktieinnehav

  Hittar du inte den excelmall du söker kontakta mig. Jag skapar gärna på beställning till både privatpersoner eller företagare. Har du inte tillgång till excel kan du även använda mallarna i googles egna kalkylverktyg.