Kreditlån - sidan innehåller annonslänkar för Anyfin.  KREDITLÅN


  Vad är ett kreditlån?

  Med kreditlån/konsumentkrediter menar jag kortsiktiga lån för att finansiera konsumtion. Dvs du kanske shoppar i en nätbutik och väljer att delbetala köpet med ett kreditlån eller att du väljer att nyttja ett kreditkorts delbetalning. Jag tycker att man i största möjliga mån skall försöka undvika att ta denna form av lån, och istället ha som mål att alltid spara ihop till något innan köp. För har du inte pengar idag vad är det som säger att du har pengar imorgon eller nästa månad. Genom ett kreditlån ökar du hela tiden dina månadskostnader vilket i sin tur minskar möjligheten att spara ihop pengar. Visst jag använder själv ett kreditkort, men då finns summan som jag handlar för redan ihop sparat på något av mina sparkonton.

  Samtidigt kan jag förstå att många framför allt runt julen eller när man har semester kan lockas av kreditföretagens alla erbjudanden. Framför allt för att det råder konsumtionshets, ta t.ex. alla black Friday erbjudanden som vi matas med inför jul. Många lockas av kampanjer med möjligheten att dela upp betalningen på flera månader. Däremot kanske många bortser eller har okunskap om vad konsumentkrediten egentligen kostar i slutändan, i form av dolda avgifter och höga räntor.

  Kreditlån

  Har du några kreditlån eller konsumentkredtier?  Om ja, vad betalar du för ränta på lånet? Förmodligen för mycket. Men det finns faktiskt ett företag som kan sänka kostnaden på de krediter du redan har. Företaget heter Anyfin och är ett konsumentkreditinstitut med målet att INTE bidra till en ökad skuldsättning. Anyfin vill helt enkelt se till att du inte betalar mer än du behöver. 

  Anyfin ger INTE ut några nya krediter utan sänker som sagt bara kostnaden på de krediter du redan har. Det är enkelt att använda tjänsten, och den finns som app till din mobil. Du fotar din faktura (eller hämtar med BankID). Du får sedan ett erbjudande om Anyfin kan ge en bättre ränta och bättre villkor. Om du godkänner erbjudandet betalar Anyfin av din kredit och din skuld flyttas till dem.  In och kika på Anyfins hemsida för mer info.

  Spartips

  Mitt tips är att summan du sparar genom att använda Anyfin, använder du antingen till att betala av din kredit snabbare alternativt sätter in summan på ett sparkonto, för att i framtiden slippa ta fler krediter. Välj sedan att alltid spara ihop först och köpa sen (om du nu verkligen måste köpa den där prylen eller tjänsten).  

  Bättre ränta med Anyfin