Jobba online - affiliatelänkar för Bokus & Binero.  JOBBA ONLINE


  Tänk att kunna jobba vart som helst och när det passar dig. Jag har i flera år strävat efter att skapa mig en situation där jag skall kunna ta med mig mitt jobb eller snarare då min dator och sedan kunna jobba vart som helst, dvs att vara platsoberoende, jobba på distans eller om man hellre vill kalla det att jobba online. Nu föredra jag i och för sig att jobba hemifrån. Men om jag vill ha miljöombyte så kan jag ta med mig datorn och sätta mig på ett fik och jobba istället. Men jag trivs bäst hemma och det är skönt nu när barnen är små, jag finns alltid där för dom.

  Att jobba online/på distans

  Jag själv jobbar som ekonomikonsult och de funkar hur bra som helst att jobba på distans. Mitt bokföringsprogram är uppkopplat mot molnet, men det finns också andra program som du loggar in direkt via deras hemsida för att komma åt bokföringen. Dock är jag beroende av att ha tillgång till en skrivare, men det går att styra mer och mer åt att spara allt online istället för i pärmar. Förutom att jag jobbar som konsult har jag som mål att bygga upp en verksamhet som inte är baserad av att jag fakturerar per timma. Utan en verksamhet som sköts online och där du inte är beroende av något annat än din dator och ett bra wi-fi.

  Tips på vilka jobb som funkar på distans!

  1) Konsult inom olika branscher (ekonomi, teknik, data mm)
  2) Driva en webbutik med dropship eller nedladdningsbara produkter
  3) Driva en blogg
  4) Bygga informationshemsidor inom nischade områden
  5) Sälja webbkurser
  6) Producera en Podcast
  7) Bedriva Coaching
  8) Daytrader
  9) Författare
  10) Webdesigner
  11) Grafiker

  Att skapa sig en inkomst online handlar mycket om att man bygger en hemsida eller att man jobbar med sociala medier mm för att kunna marknadsföra sig själv eller sina tjänster. Vilket därmed kräver kunskaper inom webbdesign och webbutveckling. Men det behöver inte vara så svårt, för det finns väldigt bra ställen där man kan lära sig mer om detta. Se nedan för vad jag själv använder för verktyg för att lära mig mer.

  Utbildning och webbkurser online
  Hillman Academy - utbildningsportal där man får lära sig allt om: Hur man når ut, hur man säljer online, hur man når rätt målgrupp, hur man bygger en webbkurs och mycket mer.
  Moderskeppet -  webkurser inom olika datorprogram.

  Poddar
  Sociala Medier och Kommunikationspodden
  Hillmanpodden
  Sökpodden

  Böcker
  Yrke influencer
  Av Linda Hörnfeldt

  Guldläge på nätet
  Av Magnus Bråth

  Domän
  För att ens kunna bygga en hemsida behöver du ett domän. Ett domän är namnet på din hemsida. Ekonomispecialisten är domännamnet på denna hemsida. Viktigt att kolla så att det önskade namnet är ledigt.

  Tjäna pengar online
  Planerar du att blogga eller skapa en informationssida (Ekonomispecialisten är tex ett exempel på en informationssida) och vill veta hur du kan tjäna pengar på sidan, läs mitt inlägg "Tjäna pengar på din hemsida/blogg".