Handla smart

Ekonomispecialisten

Sidan innehåller adlinks.

Förr om åren innan barnen fanns var shopping ett stort nöje i mitt liv. Jag tillbringade gärna en lördag på ett shoppingcentrum. Det här intresset har dalat mer och mer till att nu handla mer om att handla smart. Jag handlar när jag behöver något, och då skall det verkligen vara ett medvetet och genomtänkt köp. För det mesta gör jag familjens inköp via nätet och då jämför jag alltid pris via prisjakt eller pricerunner (glöm inte att jämför pris inkl frakt). När jag sen väl gör ett köp använder jag mig av återbäringssidor (jag använder mig av Mybonus och Refunder när jag handlar online). Sen för att få ännu mer bonus på det hela gör jag eventuellt köpet via vårt kreditkort. Men anv alltid kreditkort med försiktighet. 

Men innan du gör ett köp ta alltid en extra fundering, behöver jag verkligen denna tjänst/pryl/plagg eller vad det nu kan vara. Det absolut sämsta du kan gör är att köpa något onödigt. Kanske kan du låna eller hyra prylen om du inser att den kanske inte kommer att användas allt för mycket.

Ett annat sätt att handla smart på, är att inte göra onödiga köp. Ett stort onödigt köp för mig är take-away kaffe. Köper du en take-away kaffe varje dag på väg till jobbet så sparar du minst 500 kr/månad på att ta med eget kaffe, vilket i sin tur blir 6000 kr per år. Varför inte börja spara 500 kr i fonder varje månad istället. Med 5% i avkastning har du efter 25 år sparat ihop 300 681 kr, bara på att avstå köpekaffe. Öppna ett konto hos Avanza redan idag!