Sidan ekonomitips innehåller affiliatelänkar.EKONOMITIPS


På den här sidan har jag samlat ekonomitips som på ett eller annat sätt kan förbättra din ekonomi. Antingen genom att tipset hjälper dig att minska kostnaderna, eller att tipset ger dig möjlighet att tjäna mer pengar.

Spara pengar:

Avanza
Avanza är en bank på nätet, här kan du tex öppna sparkonto med ränta eller börja spara i aktier och fonder  via ett investeringssparkonto. Avanza har en väldigt smidigt mobilapp vilket gör att du enkelt kan hantera ditt sparande. Ett konto hos Avanza är gratis.

Nordnet
Nordnet är precis som Avanza en bank på nätet. Även här är kontot gratis. Nordnet erbjuder även tjänsten Shareville. Uppfyller du vissa kriterier har du även möjlighet att handlar aktier gratis i ett halvår. ​


Savr
Savr är ny bank på nätet, vars affärsidé är att erbjuda billigare fondsparande. Det vill säga fondavgifterna är billigare här än via Avanza och Nordnet. Att öppna ett konto är gratis.

Krediter:

Anyfin
Anyfin är ett kreditföretag som inte ger ut några nya krediter utan hjälper dig få bättre villkor eller bättre ränta på ditt konsumtionslån och du spara därmed pengar. Läs gärna mer i inlägget "kreditlån".


Investeringsmöjligheter:

Förutom att investera i aktier så finns det flera andra olika alternativ. Nedan ser du några olika investeringsmöjligheter.

Brocc
Genom Brocc kan du investera genom att låna ut pengar till privatpersoner och få avkastning på din utlåning. Ett alternativ till aktiesparande.

Tessin
Hos Tessin investerar du i fastigheter via lån/crowdfunding. Även detta är ett bra alternativ till aktiesparande.

Kameo
Hos Kameo investerar du i fastighetslån.  Även detta är ett bra alternativ till aktiesparande.

Jämförelsesidor:

För att veta om du betalar bästa pris för just ditt avtal se till att jämföra priset. Här kan du använda dig av olika jämförelsesidor, se nedan. 

Kortio
På Kortio kan du jämför olika kreditkort. Här kan du läsa mer om hur du väljer och hanterar ett kreditkort.

Elskling
Elskling jämför elbolag.

Insplanet
Hos Insplanet jämför du försäkringar för privatpersoner.

Compricer
Hos compricer kan du tex jämföra privatlån mm.

Återbäringssidor:

Refunder (50 kr i välkomstbonus)
Mybonus (50 kr i välkomstbonus)
Bonusway (50 kr i välkomstbonus) 
Cashbackshopping (25 kr i välkomstbonus)

När du handlar varor och tjänster online, se till att registrera ditt köp via en cashbacksida/återbäringssida. Om du gör det får du tillbaka en viss procent per köp i riktiga pengar. Läs mer om återbäringssidor i inlägget "Återbäringssidor"

Uthyrning & försäljning:

Snappcar
Via Snappcar hyr du ut din bil när du inte använder den. Ett bra sätt att få ner kostnaderna för ditt bilägande.

Hygglo
Via Hygglo hyr ut dina prylar när du inte använder dom.

Blocket
På blocket säljer du saker av större karaktär, tex möbler, bilar, båtar mm.

Tradera
Hos Tradera säljer du din saker på auktion, passar för försäljning av produkter som skickas lätt.

Övriga ekonomitips:


Matsmart
Hos Matsmart fyndar du rabatterad mat på nätet.

Paydrive
Paydrive är en bilförsäkring som baseras på hur mycket du kör.

P.F.C
P.F.C. är en app och ett kostnadsfritt betalkort som hjälper privatpersoner få koll på sina pengar. I appen kan användaren bland annat sätta en budget, se vilka kategorier som den lägger mest pengar på samt skapa grupper för att dela köp med vänner. Ett gratis alternativ till betalkort istället för ett betalkort via din egna bank som kostar pengar.

I inlägget Handla smart, får du tips på hur du handlar smartare och på så sätt kan spara pengar. Vill du har tips på hur du får mer pengar kvar i plånboken med några enkla knep, kika in på sidan Spartips.

Läs eller lyssna på böcker:

Att läsa böcker är ett billigt sätt att skaffa sig mer kunskap inom ett område. Det finns otroligt många bra böcker om tex aktier och hur du gör bättre investeringar. Vill du äga din bok finns nätbutikerna Adlibris och Bokus. Men det finns självklart andra alternativ, tex att lyssna på ljudböcker via tex Nextory. Ett annat, gratis alternativ, är att låna böcker på biblioteket. På sidan Boktips, har jag samlat mina favoritböcker inom ekonomi. Att lyssna på poddar är också ett jättebra sätt att skaffa sig kunskap på inom ett ämne. . På sidan Poddtips hittar du förslag på flera bra poddar inom ekonomi och företagande.

Bokus
Bokus är en bokhandel på nätet. ett billigt sätt att skaffa sig ny kunskap på. Här hittar du mina boktips.

Adlibris
Adlibris är en bokhandel på nätet, men säljer även pysselmaterial och kontorsmaterial. Här hittar du mina boktips.

Nextory
På Nextory kan du lyssna på ljudböcker och läsa e-böcker. Erbjuder gratis provperiod på minst 14 dagar.

Bokus play
Via Bokus play kan du lyssna på ljudböcker och läsa e-böcker.