Ekonomitips - sidan innehåller annonslänkarEKONOMITIPS


Spara i aktier och fonder

Avanza
Att spara i aktier och fonder gör du lättast via ett investeringssparkonto (ISK). Jag har valt att samla vår familjs långsiktiga sparande hos Avanza . På deras hemsida kan du även läsa om villkoren för ett ISK konto mm. Det är lätt att komma igång med ett sparandet och du kan sedan enkelt göra dina affärer via mobilen. Här öppnar du ett konto hos Avanza. Vill du läsa mer om hur du börjar spara i aktier och fonder samt hur du öppnar ett ISK, in och läs på Börja spara i aktier.

Få pengar tillbaka när du handlar

Återbäringssidor
När jag då och då handlar online ser jag alltid till att registrera mina köp via en cashbacksida/
återbäringssida, vilket innebär att jag får tillbaka en viss procent på mina köp i riktiga pengar. Själv använder jag mig av dessa två återbäringssidor:
- Refunder (när du gör ett köp via refunder för minst 100kr via denna länk får både du och jag 50 kr var)
- Mybonus
(när du gör ett köp via mybonus får du 50kr i välkomstbonus, genom registrering via denna länk)

Bonuskort
Har du några butiker du ofta handlar i eller andra återkommande köp. Se till att skaffa bonuskort hos dessa (nuförtiden behöver man sällan själva kortet det räcker oftast med att uppge personnr). Själv har jag ICAs bonuskort, eftersom det är där jag gör majoriteten av våra matinköp. Tack vare bonuskortet får jag tillbaka en liten summa varje månad plus extra erbjudanden.

Kreditkort
Att handla på kredit skall ske med försiktighet, men har du koll på din ekonomi finns det många bra kreditkort som ger tillbaka bonus i någon form. Själv använder jag Marginalen Traveller kortet (används bara vid större & planerade köp där det redan finns pengar till köpet på något av våra sparkonton), men jag har planer på att byta till ett kreditkort som byter poäng/bonus mot "riktiga" pengar. Jag använder mig av sidan Kortio, där man lätt kan jämföra kreditkort med varann. Det står även kort information om kortens för- och nackdelar.

Jämför kort hos Kortio


Få pengar tillbaka när du handlar

Böcker
Att läsa böcker är viktigt för mig, det finns så otroligt mycket att lära sig. jag läser gärna böcker om aktier, för att kunna göra bättre investeringar. Jag köper oftast mina böcker och då främst via Adlibris och Bokus. Men det finns självklart andra alternativ, tex att lyssna på ljudböcker och där rekommenderar jag Nextory. Ett annat, gratis alternativ, är att låna böcker på biblioteket.