Jag lämnar Ekorrhjulet - sidan innehåller annonslänkarJAG LÄMNAR EKORRHJULET


Bokrecension

Boken – Jag lämnar ekorrhjulet – kan  nog vara en av de bättre böckerna jag läst när det gäller inspiration kombinerat med ekonomi. 

Så här står det på baksidan av boken:
"När fyrabarnsmamman och gymnasieläraren Åsa Axelsson går in i väggen har hon inget val: hon måste tänka om. Slut på slänga och slösa. Slut på obegränsat med mjölk och evighetsduschar för barnen. Grönsaksodling istället för greklandsresa.

Men det som börjar i ekonomisk nödvändighet blir snart en livsstil - och en tillvaro i balans. Livet är roligare, friskare och rikare än på länge. Märkligt nog råder balans även på bankkontot. Lönearbetet och stressen visar sig ha skapat utgifter.

En fråga väcks: Varför sliter vi ut oss, borde vi inte försöka leva annorlunda?

Åsa Axelsson berättar roligt, dråpligt och trotsigt om sitt tankeväckande ekonomiska experiment. Boken är också ett skarpt och provokativt inlägg i debatten om synen på arbete och hur samhället ska se ut. Kanske är det dags att ställa ekorrhjulen på soptippen?”

Recension Jag lämnar Ekorrhjulet

Jag sträckläste verkligen boken, ville inte att den skulle ta slut. Jag fick mig en funderare och klurar även på en plan hur jag skulle kunna implementera mer av hennes tips i mitt egna liv. Vad kostar tex all vår yoghurt/månad, vad finns det för alternativ? Jag har länge tänkt att jag skall börja baka vårt egna bröd men nu är det verkligen dags. En ekonomibok men ändå inte, en skönlitteratur men ändå inte. En lättläst bok med humoristiska inslag. En bok som egentligen tar upp tips som jag redan vet men som jag absolut behöver påminnas om.

Jag ger den 5 stjärnor och rekommenderar alla stressade småbarnsföräldrar att läsa denna bok.

Boken hittar du på Bokus eller på Adlibris, för 189kr (6/2-2019) Den går även att läsa på Nextory. Billigaste alternativet är att låna den på biblioteket.