En likviditetsbudget och en resultatbudget hjälper dig att få koll på hur framtiden kommer se ut för ditt företag.  Förmodligen har du redan koll på hur resultatet ser ut för ditt företag idag. Antigen genom att du har en redovisningsbyrå som sköter din bokföring eller att du sköter bokföringen själv. Men har du koll på hur det kommer se ut framåt, vart förtaget är på väg? Om inte hjälper Ekonomispecialisten dig att skräddarsy en likviditetsbudget och en resultatbudget för just ditt företag.

 

Ekonomispecialisten erbjuder ett skräddarsytt paket för 4995 kr (exkl moms). Då ingår mallar efter ditt företags specifika verksamhet. I detta skräddarsydda paket ingår även coaching 60 min.
Kontakta ekonomispecialisten för mer info info@ekonomispecialisten.se.

Enbart coaching 795 kr/timma (exkl moms).

Genom att upprätta en likviditetsbudget tillsammans med en resultatbudget kommer du uppleva en större trygghet i ditt företagande. Du ser snabbt hur länge pengarna räcker eller hur resultatet kommer se ut 4 månader framåt. Mallarna hjälper dig att agera, om tex pengarna är på väg att ta slut, i ett tidigt skede.

Vad betyder likviditetsbudget och resultatbudget?

Likviditetsbudget, eller likviditetsprognos som man också kan kalla det för, är ett dokument (en mall) som visar hur mycket pengar det finns i företaget, dvs likviditeten. I detta dokument utgår man från företagets kontoutdrag och räknar inkl moms. Anledningen till varför man gör en likviditetsprognos är för att kunna planera framtiden samt parera för eventuella svackor i tid. Du får en bättre överblick över företaget och kan sova gott om natten.

Resultatbudget, eller resultatprognos som man också kan kalla det för, är ett dokument (en mall) som visar hur resultatet kommer att se ut framåt i tiden. I detta dokument utgår man från resultatrapporten som man plockar ut ur bokföringsprogrammet. Sen Lägger man in intäkter och kostnader (exkl moms) som man förväntas ha i framtiden och på så sett ser man vart resultatet är på väg. Detta ger en bra överblick över företaget.