Att välja aktier

Att spara i aktier kan kännas skrämmande, för tänk om börsen går ner och jag förlorar mina pengar? Jag väljer istället att tänka på hur mycket jag förlorar på att inte välja aktier😀 A och O är balans, vi sparar därför inte mer än vi är beredda att förlora. Den summa vi sparar i aktier är ca 10% av inkomsten efter skatt per månad. Vi sparar i aktier för att förhoppningsvis kunna vinna ngt i framtiden. Jag och sambon har ett varsitt ISK konto med exakt samma innehåll. Vårt sparande innehåller 12 olika aktier som vi fyller på månadsvis. Just att fortsätta köpa varje månad framförallt när börsen går ner tror jag är viktigt. Jag har varit med om nedgångar tidigare när vi bara hade fonder tex 2008 och 2011. Mitt motto är att man måste våga chansa för att vinna✨ Tänk långsiktigt. Att köpa aktier för pengar du kanske skall ha till insats för att köpa bostad om 3 år är dock inget jag skulle rekommendera.

About the Author admin

Leave a Comment:

2 comments
Sofia says 18 juni, 2018

Hej! Jag har både en buffert och ett sparande i fonder. Bufferten (ca 2-3 nettomånadslöner på sparkonton) för att känna mig trygg om något skulle hända imorgon, och fonderna för att en del av mina pengar ska kunna växa. Jag har tänkt att de pengar jag placerar i fonder är sådana jag inte vill använda för ”vardagskonsumtion”, utan om jag skulle behöva till något större köp eller vilja köpa ny lägenhet. Läser i ditt inlägg att du inte rekommenderar att köpa aktier för (delar av) potentiell längenhetsinsats, är det samma med fonder? Bör jag tänka om? Tack för inspirerande blogg och insta 🙂

Reply
    admin says 18 juni, 2018

    Hej. Tack snälla🙏🏻 Pengar som man ska anv till ngt specifikt inom kort skulle jag inte placera i aktier eller fonder. Tänk om börsen går ner precis när msn måste sälja😊

    Reply
Add Your Reply